فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/01/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • بهرام جلایی صفحه 5
    نورینوم اکوستیک توموری است که از نظر بافت شناسی ماهیتی خوش خیم دارد، لیکن در منطقه حساسی واقع می شود، لذا شاید بتوان گفت که بدین لحاظ رفتار بدخیمی دارد. برای این تومور سه علامت بالینی شایع ذکر می شود که ممکن است در حالات مختلف این علامتها شدت و ضعف و تقدم و تاخر داشته باشند. بطور معمول این علامتها عبارتند از سرگیجه، عدم تعادل، وزوزگوش و کاهش شنوایی. هنگامی که یکی از این علامتها یا حتی همه آنها ظاهر می شود امکان تشخیص قطعی و افتراق ضایعه با معاینه بالینی و روش های معمول ادیولوژیک امکانپذیر نمی باشد، بلکه بایستی از روش ها و تکنیکهای دقیقتری جهت قضاوت پیرامون منشاء علامتهای بروز یافته استفاده نمود. در این مقاله، موردی جالب و نادر از ضایعه عصب هشتم مغزی گزارش می گردد که با استفاده از آزمون ABR (Auditory Brainstem Response) ردیابی گردید و جهت بررسی کاملتر با استفاده از MRI ارجاع شد. بررسی بوسیله MRI نیز نشان دهنده تومور اکوستیک بود. جهت روشنتر شدن عملکرد آزمون ABR، دو مورد کاهش شنوایی حلزونی با علامتهای بالینی و مشکل کاهش شنوایی مشابه مطرح می گردند. مقایسه نتایج این موارد با یکدیگر، نقش آزمون ABR بعنوان یک آزمون کم هزینه و با دقت بالا در افتراق ضایعات عصب شنوایی از ضایعات حلزونی و دیگر موارد ضایعات محیطی را بخوبی مشخص می نماید.
    کلیدواژگان: نورینوم اکوستیک، آزمون پاسخ شنوایی ساقه مغز
  • نسترن خسروی، هادی سماعی، دکترکتایون مژدهی آذر صفحه 15
    زردی (هیپربیلی روبینمی) از شایعترین مشکلات دوران نوزادی می باشد که در 60% نوزادان رسیده (دارای سن جنینی بیشتر از 37 هفته) و 80% نوزادان نارس (دارای سن جنینی زیر 37 هفته) در هفته اول پس از تولد مشاهده می شود. از وخیمترین عوارض هیپربیلی روبینمی غیر مستقیم در نوزادان آنسفالوپاتی بیلی روبینی یا کرن ایکتروس می باشد که باعث ایجاد اختلالات رفتاری، شنوایی و بینایی می گردد. میزان آلبومین سرم نوزادان جهت باند شدن با بیلی روبین از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و حد متوسط استاندارد آن حدود 5/3-3 گرم در دسی لیتر ذکر شده است. با توجه به اینکه هر گرم آلبومین بطور متوسط با 5/8 میلی گرم بیلی روبین باند می شود، مرز تعویض خون برای نوزادان سالم و رسیده دچار زردی، بطور استاندارد در حدود بیلی روبین 30-25 میلی گرم در دسی لیتر تعیین شده است.
    با توجه به اهمیت میزان آلبومین سرم، مطالعه ای بر روی 400 نوزاد رسیده و سالم، بین روزهای اول تا سوم تولد در بیمارستان شهیداکبرآبادی جهت اندازه گیری آلبومین سرم انجام پذیرفت. این بررسی حدود 2 سال (فاصله سالهای 1376-1375) بطول انجامید. میانگین آلبومین معادل 006/4 گرم در دسی لیتر بود که نسبت بمیزان طبیعی (5/3-3 گرم در دسی لیتر)، مختصری بالاتر بود و نشان دهنده این مطلب است که در نوزادان رسیده و سالم دچار زردی شاید بتوان تا حد بیلی روبین 33 میلی گرم در دسی لیتر جهت تعویض خون به نوزادان فرصت داده شود. این بشرطی است که نوزاد رسیده و کاملا سالم باشد، اختلالات همولیتیک و بیماری های دیگر نداشته باشد و در بیمارستان بستری و کاملا تحت مراقبت باشد.
    کلیدواژگان: آلبومین، زردی، تعویض خون
  • علی رسولی، ایرج میلانیان، محمد مسلمی زاده صفحه 18
    ویتامین D نقش کلیدی در متابولیسم کلسیم و فسفر بعهده دارد. همچنین عامل مهمی در رشد و استحکام استخوان و دندانها بشمار می رود. به منظور بررسی وضعیت ویتامین D در زنان یائسه و ارتباط آن با میزان تراکم استخوان و سطح ادراری هیدروکسی پرولین، عیار سرمی 25- هیدروکسی ویتامین 3 D، تراکم استخوان و هیدروکسی پرولین تام ادرار در 85 نفر از زنان یائسه (محدوده سنی 67-49 سال) تعیین گردید و رابطه بین آنها مورد بررسی قرار گرفت. بیماران واجد شرایط از میان مراجعین به مرکز سنجش تراکم استخوان بیمارستان لقمان حکیم انتخاب شدند. اندازه گیری عیار سرمی 25- هیدروکسی ویتامین 3 D و نیز سطح ادراری هیدروکسی پرولین بترتیب با استفاده از روش های HPLC (High Performance Liquid Chromatography) و اسپکتروفتومتری برای اولین بار در ایران انجام پذیرفت. میزان تراکم استخوان نیز با روش Dual Energy X-ray Absorptiometry در نواحی ستون فقرات کمری و استخوان ران ارزیابی شد.
    دامنه عیار 25- هیدروکسی 3 D سرم بین ng/ml 0/64-8/3 (میانگین و انحراف معیار ng/ml 4/11 ± 3/17) بود. 38% از زنان مورد بررسی دچار کمبود ویتامین D (کمتر از ng/ml 12) بودند. در اندازه گیری تراکم استخوان ستون فقرات (L2-L4)، 34% از بیماران دارای تراکم استخوانی نرمال، 39% موارد دچار استئوپنی و 27% آنان دچار استئوپوروز بودند. در اندازه گیری تراکم استخوان ران (تراکم تام)، 6/50% موارد نرمال، 47%موارد دچار استئوپنی و 3/2% بیماران دچار استئوپوروز بودند. نسبت عیار هیدروکسی پرولین به کراتینین ادرار بعنوان شاخص هیدروکسی پرولین بکار گرفته شد و دامنه آن بین mmol / μ mol 0/51-5/3 (میانگین و انحراف معیار mmol / μ mol 8/8 ± 8/14) بود. رابطه معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین 3 D و میزان تراکم استخوان ستون فقرات مشاهده شد(05/0 < P و 21/0= r)، لیکن رابطه معنی داری با میزان تراکم استخوان ران بدست نیامد. میزان هیدروکسی پرولین ادرار هیچگونه رابطه معنی داری با سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین 3 D و همچنین میزان تراکم استخوان ستون فقرات و ران نداشت.
    بر اساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که کمبود ویتامین D در زنان یائسه ایرانی بطور رایج مشاهده می شود و عیار سرمی 25- هیدروکسی ویتامین 3 D با میزان تراکم استخوان ستون فقرات همبستگی معنی داری نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ویتامین D، تراکم استخوان، زنان یائسه، استئوپوروز، هیدروکسی پرولین
  • علی کبیر، علی اکبر حقدوست، حسین سرداری زاده صفحه 25
    مورد معرفی نوزاد دوازده روزه ای بود که دوران جنینی طبیعی داشت و هنگام تولد نیز سالم بود. وی بدلیل مشکلات تنفسی، بیقراری و استفراغ، با تشخیص سپتی سمی بستری گردید و تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گرفت. از کشت خون، بند ناف و سایر ترشحات بدن استافیلوکوک اپیدرمیدیس بدست آمد. علی رغم ادامه درمان، حال نوزاد رو به وخامت گذاشت و در نهایت پس از 14 روز بستری با تابلوی نارسایی تنفسی فوت نمود. بعد از اتوپسی و نمونه برداری از بافت ریه، تشخیص پاتولوژی پنومونی بینابینی دسکواماتیو (Desquamative interstitial pneumonia) مسجل گردید.
    این نوع پنومونی در دوران کودکی نسبتا نادر می باشد و در دوره نوزادی فقط چند گزارش مشکوک از این بیماری عنوان شده است. Schroeder در سال 1992 پنج مورد از پنومونی بینابینی نوزادان را که مشابه هیچ کدام از انواع تقسیم بندی قبلی پاتولوژی نبود گزارش نمود.
    از آنجا که تشخیص قطعی این بیماری بوسیله بیوپسی باز می باشد ممکن است دلیل نادر شمردن این بیماری عدم تشخیص موارد آن باشد. لذا پیشنهاد می گردد در صورت مشاهده علائم این بیماری در دوران نوزادی توجه بیشتری به درمان مبذول گردد.
    کلیدواژگان: پنومونی بینابینی دسکواماتیو، سپتی سمی استافیلوکوک اپیدرمیدیس
  • قاسم مسیبی، محمد رفیعی، فاضل شکری صفحه 30
    آرتریت روماتوئید Rheumatoid Arthritis،(RA) یک بیماری خود ایمن است که یکی از معیارهای تشخیصی آن وجود فاکتور روماتوئید (Rheumatoid Factor،RF) در سرم بیماران می باشد. مطالعات نشان داده اند که بین بیماران آرتریت روماتوئید RF+ و RF- از نظر تظاهرات بافت شناسی (histologic) اختلافاتی وجود دارد. در این مطالعه میزان (CRP) C-Reactive Protein و ایزوتیپهای IgA RF و IgM RF در 45 بیمار مبتلا به RA مورد سنجش قرار گرفت.
    بر اساس آزمایش RF-Latex بیماران RA به دو گروه Seropositive-RA(SP-RA،RF+) و Seronegative-RA(SN-RA،RF-) تقسیم بندی شدند. نتایج بیانگر آن بود که میزان CRP در SP-RA بطور معنی داری بیشتر از SN-RA بود(‍ P<0.0001). همچنین آنالیز آماری نتایج نشان داد که همبستگی بین CRP با IgA RF (r=0.59،P< 0.0001) در مقایسه با همبستگی آن با IgM RF (r=0.47،P< 0.004) بیشتر است. می توان نتیجه گیری نمود که بین CRP و RF ارتباط وجود دارد. افزایش معنی دار این ارتباط با تیترهای بالاتر IgA RF احتمالا می تواند انعکاسی از شدت بیشتر بیماری در بیماران IgA RF+ باشد.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، فاکتور روماتوئید، پروتئینهای فاز حاد
  • فاطمه شیرانی، عباس زارعی صفحه 36
    آرتریت عفونی یکی از شایعترین علل تخریب مفصلی می باشد. هدف از این مطالعه گزارش تابلوی بالینی و علائم آزمایشگاهی 60 بیمار با تشخیص آرتریت عفونی می باشد. این بیماران از بین 140 بیمار که طی سالهای 1377-1370 و با تشخیص آرتریت عفونی در بخشهای مختلف بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) بستری بودند انتخاب شدند. تشخیص بیماری در تمام موارد بوسیله کشت مایع مفصل تایید گردید. 40% بیماران زن و 60% آنان مرد بودند. در 12% بیماران آرتریت عفونی در بیش از یک مفصل و در 10% آنها همزمان استئومیلیت وجود داشت. مفصل زانو در 7/67% موارد و مفصل هیپ در 22% موارد مبتلا بود. همچنین شایعترین ارگانیسم (72% موارد) در کشت مفصل بیماران استافیلوکوک طلایی بود. در 5% موارد بیماری زمینه ای مفصلی یا غیرمفصلی وجود داشت که شایعترین آنها آرتریت روماتوئید بود.
    با توجه به اینکه، استافیلوکوک طلایی شایعترین عامل آتریت عفونی می باشد درمان تجربی (empirical) جهت این ارگانیسم تا آماده شدن جواب کشت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آرتریت عفونی، استافیلوکوک طلایی
  • رضا صفاییان، شهناز شائقی صفحه 42
    جهت بررسی سلامت روش های بیهوشی سرپایی (Out-patient) اطفال در بیمارستان مفید، طی یک مطالعه توصیفی، یکصد مورد از بیماران به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات در مورد عوارض منزل تا 24 ساعت بعد از ترخیص، از مصاحبه تلفنی استفاده شد. بیشترین تعداد بیماران (55%) در گروه سنی 4-1 سال قرار داشتند و پس از آن به ترتیب گروه های 8-4 سال، یک ماه تا یکسال، بالای 8 سال و زیر 1 ماه قرار گرفتند. 88% بیماران را کودکان مذکر تشکیل می دادند. چهار نوع عمل ترمیم فتق اینگوینال، هیدروسل، ختنه و اکتوپی بیضه عمده موارد(73%) اعمال جراحی انجام شده را تشکیل می دادند. در 98% موارد از بیهوشی استنشاقی استفاده گردید که در 25% این موارد داروهای مخدر تزریق شد و در 42% موارد بی حسی موضعی به همراه بیهوشی عمومی استفاده شد. فقط 15% بیماران نیاز به لوله گذاری تراشه پیدا نمودند.
    شایعترین عارضه منزل شامل درد و بی قراری (29%) بود و پس از آن تهوع و استفراغ (17%)، اختلال در خواب شب بیماران (11%)، تب (7%)، بی اشتهایی (6%)، احتباس ادراری (3/5%)، خشونت صدا (4%) و سرفه (3%) بود.
    کلیدواژگان: بیماران اعمال سرپایی، بیهوشی استنشاقی، بی حسی موضعی
  • مهیار غفوری صفحه 49
    لنفانژیوم یک تومور خوش خیم و نادر روده باریک می باشد که بصورت ضایعه فضاگیر در آزمایش ترانزیت روده باریک تظاهر می کند. تشخیص قطعی این بیماری بوسیله پاتولوژی می باشد.
    مورد معرفی خانمی 38 ساله می باشد که با شکایت ناراحتی مبهم شکم و بی اشتهایی به مدت 18 ماه، مراجعه نموده بود. در آزمایش ترانزیت روده باریک ضایعات فضاگیر متعدد داخل مجرایی (Intraluminal) و داخل جداری (Intramural) با حدود مشخص قابل رویت بود. پس از عمل جراحی و ارسال نمونه به پاتولوژی تشخیص لنفانژیوم مشخص گردید.
    کلیدواژگان: لنفانژیوم روده باریک، ترانزیت روده باریک
  • محسن فیروزرای، محمدرضا صداقت، لادن حقیقی صفحه 52
    یکی از تظاهرات بالینی هیپربیلی روبینمی، یرقان است و معمولا هنگامی بروز می نماید که مقدار بیلی روبین سرم خون بیش از mg/dl 7 باشد. این افزایش موقت بیلی روبین به علت همولیز گلبولهای قرمز است. کمبود فعالیت آنزیم گلوکز 6- فسفات دهیدروژناز (G6PD) از عوامل مهم بروز هیپربیلی روبینمی پاتولوژیک در نوزادان است. خطر ابتلا به کمبود فعالیت این آنزیم در کشور ایران نیز قابل توجه است. با توجه به مرگ آور بودن کمبود این آنزیم و نیز امکان بروز صدمات شدید نورولوژیک، تعیین زود هنگام کمبود آنزیم G6PD در نوزادان مبتلا به یرقان اهمیت دارد. در این مطالعه فراوانی کمبود این آنزیم در نوزادان مورد بررسی قرار گرفت. افراد مورد مطالعه شامل 1500 نوزاد مبتلا به هیپربیلی روبینمی بودند که در بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران متولد شدند.تعیین میزان فعالیت آنزیم G6PD در خون حاوی (EDTA) EDETATE Calcium Disodium و با استفاده از روش “Spot test” و احیا NADP به NADPH با دی کلروفنول انجام گردید.
    از 1500 نوزاد مبتلا به هیپربیلی روبینمی، 240 نوزاد با کمبود فعالیت G6PD متولد شدند و از میان آنها، 200 نوزاد پسر و 40 نوزاد دختر بودند. این نتایج نشان می دهند که 16% جمعیت مورد مطالعه دچار کمبود فعالیت G6PD بودند. کمبود فعالیت آنزیم در پسرها بطور معنی داری بیشتر از دختران بود(001/0 P<). کمبود فعالیت G6PD در نوزادانی که والدینشان ازدواج فامیلی داشته اند به مراتب بیشتر بود(001/0 P<).
    بیلی روبین تام سرم خون در 4/43% نوزادان برابر mg/dl 04/1 ± 15، بیلی روبین مستقیم در 36% نوزادان برابر mg/dl 25/0 ± 25/1 و مقدار هموگلوبین در 4/36% آنها برابر g/dl 09/1 ± 17 بود. تظاهر هیپربیلی روبینمی در نوزادان مبتلا به کمبود فعالیت G6PD بیشتر در روز اول تولد بود.
    کلیدواژگان: هیپربیلی روبینمی، یرقان پاتولوژیک، کمبود فعالیت آنزیم گلوکز، فسفات دهیدروژناز
  • شاهین قاسمی، فرشاد قیصری، ابوالفضل اسحاقیان، علی چهرئی صفحه 57
    آبسه ریه عفونت چرکی پارانشیم ریه است که با تخریب پارانشیم ریوی و تشکیل یک یا چند حفره بزرگ در ریه مشخص می گردد. میزان مرگ و میر ناشی از آبسه ریه با وجود درمان حدود 20% گزارش گردیده است. عوامل متفاوتی همچون کاهش سطح هوشیاری، بیماری های دهان و دندان، حوادث عروقی مغز و دیابت در ایجاد این بیماری و همچنین میزان پاسخ به درمان دارویی موثر می باشد. هدف این پژوهش آن بود تا ضمن تعیین عوامل موثر بر درمان دارویی، مدل رگرسیونی جهت پیش بینی پاسخ به درمان دارویی طراحی شود. این پژوهش با استفاده از پرونده بیماران مبتلا به آبسه ریه که در فاصله سالهای 1379-1370 در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران بستری بودند انجام شد و طی آن 31 بیمار مبتلا به آبسه ریه که به درمان دارویی پاسخ ندادند از لحاظ عوامل مستعد کننده مقایسه گردیدند.
    نسبت مرد به زن در این پژوهش 7/2 به 1 و میانگین سنی 9/47 سال بود. بین عدم پاسخ به درمان بیماران متلا به آبسه ریه و تعدادی از عوامل ارتباط معنی داری وجود داشت. از جمله این عوامل می توان به دیابت شیرین (04/0= P، 27/0= OR)، آمپیم (0001/0= P، 25/7= OR)، افیوژن پلور (002/0= P، 25/4= OR)، تب (05/0= P، 43/0= OR) و تعویض آنتی بیوتیک (0001/0= P، 96/5= OR)، اشاره نمود. همچنین بهترین رژیمهای درمانی شامل پنی سیلین با 100% پاسخدهی و یا پنی سیلین G بهمراه مترونیدازول و کلیندامایسین با 79% پاسخدهی بودند.
    میزان بالای مرگ و میر عوارض ناشی از آبسه ریه با نوع آنتی بیوتیکهای مصرفی و میزان مراقبتهای بیمارستانی ارتباط دارد. در بیماران واجد عوامل مستعد کننده همچون آمپیم، افیوژن پلور و نیز تعویض آنتی بیوتیک پیش آگهی ضعیفتر می باشد. وجود عواملی همچون تب در بدو ورود به بیمارستان و نیز دیابت دلالت بر پیش آگهی بهتر پاسخ به درمان (نسبت به سایر عوامل ذکر شده) دارند. با توجه به دخالت باکتری های گرم منفی در ایجاد آبسه ریوی، جهت درمان رژیم پنی سیلین G بهمراه مترونیدازول و کلیندامایسین توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آبسه ریه، عوامل موثر بر درمان دارویی
  • منیژه مشایخی، رضوان سادات عظیمی، بیتا صادقیان صفحه 63
    هدف از این مطالعه بررسی علل شایع کتواسیدوز دیابتی تحت شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی موجود بود تا راهنمای موثری جهت پیشگیری از عوارض باشد. همچنین عوارض و مرگ و میر ناشی از کتواسیدوز دیابتی به منظور توجه به اشکالات رایج درمانی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه توصیفی، گذشته نگر و روش انتخاب بیماران نیز بصورت غیرتصادفی بود. 50 بیمار که بدلیل کتواسیدوز دیابتی طی سالهای 1372 لغایت 1377 در بیمارستان فیروزآبادی بستری بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری با روش (X2-test) Chi-Square صورت گرفت. در نتیجه این بررسی علل رایج کتواسیدوز دیابتی بترتیب شیوع شامل عدم مصرف صحیح دارو 52%، عفونت 26%، علت نامعلوم12% و عدم آگاهی از بیماری10% بود. عوارض شایع بیماری عبارت بودند از هیپوکالمی 24%، هیپرکالمی 22%، مقاومت به انسولین 4%، عوارض قلبی 20%، خونریزی گوارشی 8%، هیپوگلیسمی 8%، نارسایی کلیوی 6%، انعقاد منتشر داخل عروقی 6% و سندرم اختلال تنفسی بزرگسالان 2%. سایر علل شیوع کمی داشتند. مرگ و میر بیماران 18% بود که با سن بالاتر (01/0= P)، علت زمینه ای (در مورد سپتی سمی 002/0= P و پنومونی 003/0= P)، نوع و تعداد عوارض (عوارض قلبی، سندرم اختلال تنفسی بزرگسالان، انعقاد منتشر داخل عروقی و نارسایی کلیوی) ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه اینکه شایعترین علت بروز کتواسیدوز دیابتی نحوه نادرست مصرف دارو بود و در این گروه شایعترین علت، قطع مصرف انسولین بود. همچنین شایعترین عارضه کتواسیدوز دیابتی هیپوکالمی، هیپرکالمی و عوارض قلبی بود.
    کلیدواژگان: کتواسیدوز دیابتی، عوارض کتواسیدوز دیابتی، مرگ و میر کتواسیدوز دیابتی، علل کتواسیدوز دیابتی
  • سیروس ملک پور، حمید بهتاش صفحه 71
    جوش نخوردن شکستگی تیبیا یکی از عوارض مهم ارتوپدی است. در این تحقیق 20 بیمار که با استفاده از متد کونچر و ریم تحت درمان جوش نخوردگی استخوان تیبیا قرار گرفته بودند، بررسی گردیدند. این شکستگی ها بطور اولیه، با روش های بسته (گچ گیری، گچ گیری و میخ) و جراحی (گذاشتن پیچ و پلاک، “DCP” Dynamic Compression Plate، کونچر و فیکساتور خارجی) تحت درمان قرار گرفته بودند که بعد از درمان اولیه هیچ گونه علایمی از جوش نخوردن مشاهده نشد. نهایتا بیماران تحت جراحی کونچرگذاری و ریم کردن قرار گرفتند. عمل جراحی در تمام موارد برروی تخت شکستگی انجام شد. زانو در وضعیت 100-90 درجه قرار گرفت و برشی طولی ازقطب تحتانی استخوان کشکک (پاتلا) بطرف توبرکول تیبیا درست از وسط لیگامان پاتلا ایجاد گردید. لیگامان فوق بطرف داخل (Medial) و خارج (Lateral) کشیده شد و بدینوسیله مدخل میله گذاری مشخص گردید.
    در تمامی موارد جهت بیماران استئوتومی و یا رزکسیون فبیولا (حداقل بطول 2 سانتی متر) انجام گرفت. همچنین تمامی بیماران با استفاده از ستیغ ایلیاک (iliac crest) یا انتهای پروگزیمال تیبیا تحت پیوند (graft) استخوانی قرار گرفتند. کونچر مورد استفاده در تمامی بیماران کونچر استاندارد تیبیا بود. میانگین زمان مراجعه از ترومای اولیه تا جراحی جهت کونچر 1/10 ماه بود. مدت زمان لازم برای جوش خوردن (متوسط زمان بهبودی) 9/7 ماه بود. عوارض بعد از عمل فقط شامل 1 مورد (5%) شکستگی کونچر بود که بدون تعویض کونچر، گچ گیری انجام شد و در نهایت استخوان جوش خورد. عمل کونچرگذاری در این مطالعه موفقیتی در حدود 95% داشت و این رقم با میزان 96% در مطالعات آمریکا قابل مقایسه است. با توجه به این مطلب که مورد عارضه دار نیز در نهایت با موفقیت درمان شد و جوش خوردگی لازم حاصل گردید، می توان میزان موفقیت را حتی از این رقم نیز بالاتر قلمداد نمود.
    کلیدواژگان: شکستگی تیبیا، جوش نخوردن، کونچر، ریم
  • مهدی نعمت بخش، پروین رجبی، سید حسین ثمریان، عبدالرضا صباحی، سهیلا شیردوانی، ایمان مرادی صفحه 76
    عوارض ناشی از مواد کمیاب سمی بر ارگانهای حیاتی بدن که نتیجه زندگی مدرن می باشد، همیشه مدنظر محققین بوده است. سرب از جمله موادی است که اثرات آن بر سیستم اعصاب مرکزی، سیستم عروقی و همودینامیک بدن بیشتر جلب توجه نموده است. با توجه به اینکه سرب تغییراتی در نفوذپذیری مویرگها ایجاد می نماید، اثر سرب بر نفوذپذیری آندوتلیال آئورت، سطح چربی خون و نیز فشار خون مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت. بهمین منظور تعداد 22 خرگوش در دو گروه بمدت 40 روز مورد بررسی قرار گرفتند. آب آشامیدنی گروه اول حاوی ppm 7/54 سرب (10 میلی گرم در دسی لیتر استات سرب) بود. گروه دوم آب آشامیدنی بدون سرب مصرف نمودند. سطح سرمی لیپیدها، سرب، کلسیم، آهن(Fe) و ظرفیت تام اتصال آهن(TIBC) قبل و پس از آزمایش اندازه گیری شد. نفوذپذیری آندوتلیال آئورت بوسیله مواد نشاندار و مطالعه پاتولوژی آن و همچنین اندازه گیری مستقیم فشارخون در پایان آزمایش انجام گرفت و نتایج ارزیابی شد. طی آزمایش، افزایش وزن فقط در گروه دوم معنی دار بود(قبل از آزمایش: 1/0 ± 69/1 کیلوگرم بعد از آزمایش 066/0 ± 856/1 کیلوگرم، 05/0 P<). مقایسه سطح سرمی سرب، کلسترول، تری گلیسیرید، کلسیم و نسبت Fe/TIBC در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت، لیکن نفوذپذیری آئورت در گروه استفاده کننده از آب آشامیدنی حاوی سرب کمتر بود(گروه اول: 93/0 ± 24/13 میکروگرم ماده نشاندار در هر گرم بافت، گروه دوم: 32/1 ± 20/16 میکروگرم ماده نشاندار در هر گرم بافت، 05/0 P<). اگر چه سرب نفوذپذیری مویرگهای مغزی را افزایش می دهد، اما بنظر می رسد که سرب از لحاظ اثر بر سلولهای آندوتلیال عروق بزرگ مثل آئورت، موجب کاهش نفوذپذیری شود و احتمالا این تفاوت به ویژگی های سد خونی مغز (BBB) در مقایسه با سایر عروق برمی گردد.
    کلیدواژگان: سرب، نفوذپذیری آندوتلیال آئورت، سطح سرمی لیپید
  • امین ا& نیک اقبالی، میرمنصور میرصمدی، سیدمهدی مدرس زاده، مسیح هاشمی صفحه 84
    پیشگیری از جداشدگی شبکیه (Retinal Detachment، RD) در چشمان افراد مستعد ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین عوامل موثر بر درمان پیشگیرانه بر روی افراد مستعد RD که در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) تحت لیزر درمانی پیشگیرانه قرار گرفتند و طی سالهای 1378-1370 تحت نظر بودند صورت پذیرفت. این تحقیق بر اساس اطلاعات موجود در پرونده بیمارانی که سابقه لیزر درمانی ضایعات شبکیه جهت جلوگیری از RD داشته اند انجام پذیرفت. علاوه بر معاینات کامل چشم پزشکی، خصوصیات چشمها از لحاظ سن، جنس، شکایت اولیه بیمار، سابقه RD در چشم طرف مقابل، سابقه عمل کاتاراکت، ضربه به چشم، میزان عیب انکساری، بهترین دید هنگام مراجعه و نوع ضایعه چشم درمان شده از پرونده بیماران استخراج شد. همچنین بیماران با توجه به علت مراجعه به 6 گروه (سابقه RD چشم طرف مقابل، آفاکی، افت محسوس بینایی، مگس پران، جرقه و ضربه به چشم درمان شده) تقسیم شدند. نیز بر اساس میزان بینایی چشم به 3 گروه دید کمتر از 10/1، دید 10/6-10/1 و دید 10/6 و بالاتر و همچنین براساس عیوب انکساری چشم بیمار به 3 گروه غیرمیوپ، میوپی کمتر از 75/5 دیوپتر و بیش از 6 دیوپتر تقسیم شدند. بیماران بر اساس نوع ضایعه لیزر شده به گروه هایی با پارگی (Horse Shoe Tearing، HST)، Hole، Latice، Dialysis تقسیم بندی شدند. امکان RD در هر گروه بررسی و با تست X2 مورد ارزیابی آماری قرار گرفت تا نقش موثر هر یک از خصوصیات فوق در بروز RD مشخص شود. 121 چشم از 114 بیمار از 13 تا 92 ماه (میانگین 23 ماه) پیگیری شدند. بیماران از 19 تا 74 سال (میانگین 50 سال) سن داشتند. از 121 چشم درمان شده 16 مورد (2/13%) علی رغم لیزر درمانی پیشگیرانه دچار RD شدند. در 41 چشم با سابقه RD در چشم طرف مقابل، 3 مورد (3/7%) RD مشاهده شد. از 29 چشم با افت بینایی بعلت خونریزی وتیره 6 مورد (7/20%) RD، از 20 چشم آفاک 3 مورد (15%) RD، از 17 چشم با مگس پران 2 مورد (8/11%) RD، از 7 مورد دچار جرقه (فتوپسی) 2 مورد (5/28%) RD و از 7 چشم با سابقه ضربه به چشم یک مورد (2/14%) RD مشاهده شد. از نظر آماری (X2) ارتباط معنی داری بین علت مراجعه و امکان بروز RD پس از لیزر درمانی وجود داشت (002/0= P). 8 چشم (6/21%) از 37 چشم با بینایی کمتر از 10/1، 3 مورد (6/9%) از 31 چشم با بینائی 10/6-10/1 و در 2 مورد (6%) از 33 چشم با دید 10/6 به بالا، RD مشاهده شد که ارزش آماری نداشت. در 14 چشم غیرمیوپ مورد بررسی RD مشاهده نشد، در حالیکه از 35 چشم با میوپی کمتر از 75/5 دیوپتر، 4 مورد (4/11%) و از 52 چشم با میوپی بالاتر از 6 دیوپتر 9 مورد (3/17%) RD مشاهده شد که از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت. از 43 چشم با پارگی HST 7 مورد (2/16%)، از 27 چشم دچار Hole 2 مورد (4/7%)، از 25 چشم دچار لاتیس 3 مورد (12%) و از 6 مورد مبتلا به دیالیز یک مورد (6/16%) RD پس از لیزر درمانی مشاهده شد که از نظر آماری ارتباط معنی داری نداشت.
    گرچه لیزر درمانی پیشگیرانه ضایعات شبکیه در چشمهای مستعد، امکان بروز RD را کاهش می دهد ولی تاثیر آن صددرصد نیست. فتوپسی، افت محسوس بینایی، آفاکی، سابقه ضربه به چشم، همچنین HST، میوپی بیش از 6دیوپتر و نیز دید کمتر از 10/1 امکان RD را افزایش می دهند. تحقیقات تجربی برای کاهش بروز RD در این بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جداشدگی شبکیه، لیزر درمانی پیشگیرانه
  • مسعود وکیلی، مجید یاوریان صفحه 92
    مطالعات مختلف نشان داده اند که افزایش هموگلوبین جنینی (HbF) باعث کاهش علایم بییماران مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل می گردد و هیدروکسی اوره (HU) باعث افزایش هموگلوبین جنینی می گردد. در مطالعه حاضر HU به میزان 25-20 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن در 40 بیمار مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل با سن میانه 20 سال، بمدت 1 سال مورد استفاده قرار گرفت و تغییرات حاصل شده در مقادیر هموگلوبین، هموگلوبین جنینی، تعداد گلبولهای سفید، پلاکت، رتیکوسیت، تعداد حملات دردناک استخوانی و فواصل آنها مورد بررسی قرار گرفت. در70% بیماران افزایش HbF به میزان بیش از 2 برابر مقادیر اولیه مشاهده گردید به این معنی که HbF از 4% در شروع به 8/10% در پایان مطالعه افزایش یافت(001/0 P<). تعداد حملات دردناک قبل از درمان با HU بطور متوسط 7/5 بار در سال بود که پس از درمان با HU به سه بار در سال کاهش یافت و فواصل حملات نیز به بیش از دو برابر رسید(001/0 P<). افزایش مقدار Hb چشمگیر نبود ولی کاهش تعداد رتیکولوسیتها معادل 50% مقادیر اولیه بود. با مصرف HU بمقدار فوق عارضه مهمی بوجود نیامد، فقط در چهار بیمار تعداد گلبولهای سفید به 4000 در میکرولیتر تقلیل یافت.
    کلیدواژگان: کم خونی سلول داسی، هیدروکسی اوره، هموگلوبین جنینی، حملات دردناک
|
  • B. Jalaei* Page 5
    “Acoustic Neuronoma” is a benign neoplasm situated in a critical place, so that one can say its behaviour looks like malignant tissues. Three frequent clinical symptoms are associated with tumor with different sensitivity and priority, including vertigo and imbalance, tinnitus and hearing loss. Presence of one or all of these symptoms does not make the definite diagnosis and differntial diagnosis possible with clinical and audiologic examinations, rather one should use more sophisticated methods for judgement about the origins of symptoms. In this article a case of 8th cranial nerve lesion is reported that was detected by ABR and MRI confirmed the diagnosis of acoustic tumor. Also, two cases of cochlear hearing loss with clinical and audiological similarity and different ABRs with the persented case will be described. The comparison will show the role of ABR as a low cost and high sensitivity test in differential diagnosis of 8th cranial never, conchlear and other peripheral lesions.
    Keywords: Acoustic neuronoma, Auditory Brainstem Response (ABR), Differntial diagnosis
  • N. Khosravi*, H. Samaee, K. Mojdehee Azar Page 15
    Jaundice is one of the most complications in the Neonatal period. It is observed during the first week of life in approximately 60% of term infants and 80% of preterm infants. Kernicterus is the serious complication of the jaundice in infants, that is constitute of extrapyramidal disturbances, auditory abnormalities and gaze palsies. Serum albumin for bounding to bilirubin is important. Standard serum albumin is 3-3.5 gr/dl. At molar ratio of one, each gram of human albumin binds 8.5mg of bilirubin. Thus standard exchange transfusion in healthy term infants with jaundice is indicated when the bilirubin is 25-30 mg/dl. In this study the mean serum albumin in 400 healthy term infants was 4.006gr/dl in the first three days of life, that was higher than the standard serum albumin. On the basis of this study, exchange transfusion in healthy term infants with jaundice and without hemolytic disease or sepsis is indicated when the bilirubin is 33 mg/dl.
    Keywords: Serum albumin, Jaundice, Exchange Transfusion
  • A. Rassouli*, I. Milanian, M. Moslemi Zadeh Page 18
    Vitamin D plays an important role in calcium and phosphorus metabolism as well as bone and teeth growth and maintenance. In the present study, the vitamin D status in postmenopausal Iranian women and its relationship with bone mineral density (BMD) and urine hydroxyproline (OHPr) were determined. The serum levels of 25-hydroxyvitamin D3 (25-OHD3), BMD and OHPr assessed in 85 selected, early postmenopausal women (49-67 yr) referred to the Bone Densitometry Center, Loghman-Hakim Hospital, Tehran. The relations among them were also evaluated. Both 25-OHD3 and OHPr levels were measured for the first time in Iran using HPLC (High Performance Liquid Chromatography) and spectrophotometric methods, respectively. BMD measured with dual energy X-ray absorptiometry in lumbar spine and proximal femur regions. 25-OHD3 levels ranged between 3.8-64.0 ng/ml (mean ± SD, 17.3 ± 11.4ng/ml). Thirty-two subjects (38%) were vitamin D deficient (<12ng/ml). In lumbar spine (L2-L4) BMD measurments, 34% were normal, 39% were osteopenic and 27% were osteoporotic. In femur (total) BMD measurments, 50.6% were normal, 47% were osteopenic and 2.3% were osteoporotic. Urine OHPr/creatinine ratio used as an index for OHPr and ranged between 3.5-51.0 μ mol/mmol (14.8 ± 8.8 μ mol/mmol). There was a significant correlation between 25-OHD3 and spine BMD (r = 0.21, p<0.05), but regarding femur BMD, the correlation was not significant. OHPr had neither a significant correlation with 25-OHD3 nor with spine and femur BMD. We concluded that vitamin D deficiency was evident in early postmenopausal Iranian women and serum 25-OHD3 levels correlated with the spine bone density.
    Keywords: Vitamin D, Bone Mineral Density(BMD), Postmenopausal, Osteoporosis, Hydroxyproline
  • H. Sardarizadeh*, A.A. Haghdoost, A. Kabir Page 25
    A normal twelve day old newborn with normal gestational period was admitted because of respiratory problems, agitation and vomiting. The patient was diagnosed to have septicemic and was kept under antibiotic therapy. In blood culture, and also culture of umblical cord and various secretions,staph-ylococcus epidermidis was isolated. Despite the therapeutic management, the condition of the neonate aggravated, and expired after 14 days hospitalization due to respiratory failure. Following autopsy and taking a sample from the lung, the pathologic diagnosis was desquamative interstitial pneumonia. This type of pneumonia is relatively rare in childhood and in neonatal period. Only a few cases suspicious for DIP have been reported in literature. Schroeder has reported 5 cases of interstitial pneumonia which resembled none of the classifications made before. As the definite diagnosis is based on the open biopsy, it is possible that the reported rarity of the diseases may be due to failure of its diagnosis. So it is suggested that as soon as the suspicious signs are seen in the neonates, more attention should be paid to proper management.
    Keywords: Desquamative interstitial pneumonia, Septicemia with staphylococcus epidermidis
  • F. Shokri*, Gh. Mosayyebi, M. Raffei Page 30
    Rheumatoid Arthritis (RA) is a systemic autoimmune disease. Production of Rheumatoid Factor(RF) is a characteristic feature of the majority RA patients. Previous studies showed there are differences between seropositive-RA(SP-RA) and seronegative-RA(SN-RA), regarding clinical manifestations. In this study the level of CRP was measured in serum and synovial fluid of 45 RA patients by latex agglutination test. The concentration of IgM RF and IgA RF was also quantitated by ELISA. The patients were divided in two groups (SP-RA, n=35 and SN-RA, n=10) based on the Latex agglutination test. The results show that the level of CRP in SP-RA was significantly higher than that of SN-RA (p<0.0001). This correlation was more evident for the IgA RF (r=0.59, p<0.0001) as compared to the levels IgM RF (r=0.47, p<0.004). These results indicated that there is correlation between CRP and RF levels. However IgA RF may be considered as a marker for disease severity.
    Keywords: Rheumatoid Arthritis, Rheumatoid Factor, C, Reactivev Protein
  • F. Shirani*, A. Zarei Page 36
    Infectious arthritis is one of the most common causes of joint destruction. Our case study was taken from 140 patients of which 60 cases were selected, all of them were diagnosed with infectious arthritis by use of synovial fluid cultures. The male to female ratio was 3/2 (40% female, 6%male). Patients ages varied from 18 day infant to 78 years of age.In 12% of patients, more than one joint was affected, 67.7% the knee joint, 22% hip joint, 10% concomitant osteomyelitis and in 5% underlying disease. The most frequently found microorganism was staphylococcus aureus (72%), and the most frequent underlying joint disease was rheumatoid arthritis. It has been determined that the knee joint is the most frequent joint involved in most cases of infectious arthritis. We recommend empirical therapy against staphylococcus aureus in patients with infectious arthritis.
    Keywords: Infectious Arthritis, Staphylococcus aureus
  • R. Safaeian*, Sh. Shaeghi Page 42
    For evaluating the safety of pediatric anesthesia in an outpatient setting, 100 cases were selected by covenient sampling method in Mofid children hospital. Informations about postoperative complications (during 24h) were gathered by telephone interview. Most of patients were in the 1-4years age group(55%), 4-8years, 1 month to 1 year, above 8years and below 1 month. were situated respectively. Four surgical procedures of inguinal hernia, hydrocele, circumcision and ectopy of testis consist 73% of all the surgeries. Ninety eight Percent of the surgeries were performed under general anesthesia. In these patients, 25% received narcotics, and in 42% regional block were combined with general anesthesia. Fifteen Percent of the patients were intubated. Complications that occurred at home were pain and restlessness (29%, most common), Nausea and vomiting (17%), sleep disturbances (11%), fever (7%), Anorexia (6%), Urinary retension (5.3%), hoarsness 4% and cough 3%.
    Keywords: Outpatients, Regional anesthesia, Inhalational anesthesia
  • M. Ghafoori* Page 49
    Lymphangiomas are rare benign tumors which involve the small bowel and produce multiple intraluminal and intramural filling defects. The patient is a 38 year old female which presented with abdominal discomfort and loss of apetite for 18 months, in small bowel transiet exam mutiple small sharply demarcated intraluminal and intramural filling defects observed. After surgical resection of the involved bowel and pathologic exam, lymphangioma was diagnosed. It is impossible to differentiate these lesions from many of the other causes of filling defects by radiological examinations alone.
    Keywords: Small bowel lymphangioma, Small bowel transiet
  • Mohsen Firoozrai*, Sedaghat Kaboli, Haghighi Page 52
    Jaundice as a clinical symptom of hyperbillirubinemia will appear generally when the billirubin level is more than 7mg/dl. This temporary elevation of billirubin is caused by hemolysis of erythrocytes. Among several causes of pathologic hyperbillirubinemia in newborns X-linked G6PD deficiency may be the most important. Iran in one of the high risk countries. Due to the risk of death and severe neurological damage, prompt determination of G6PD deficiency in newborns suffering from jaundice is of importance. Therfore we investigated the deficiency of the enzyme in newborns. The population under study comprised 1500 newborns afflicted with hyperbillirubinemia who were born in the teaching hospitals of Iran University of Medical Sciences and Health. Services The G6PD test was done with blood containing EDTA by using two methods o fluoroscent “spot test” and reduction of NADP to NADPH with dichlorophenol. Of 1500 newborns afflicted with hyperbillirubinemia, 240 newborns had G6PD deficiency and of the 240 newborns, 200 were boys and 40 were girls. This indicated that in the population under study, 16% of them suffering from G6PD deficiency, and deficiency of the enzyme in boys was more frequent than in girls (P<0.001). G6PD deficiency was more frequent in the newborns whose parents had familial marriage (P = 0.001). Total billirubin level in 43.4% of patients was 15 ± 1.04 mg/dl, direct billirubin level in 36% of patients was 1.25 ± 0.25 mg/dl and hemoglubin level in 36.4% of them was 17 ± 1.09 g/dl. Onset of hyperbillirubinemia in G6PD deficient newborns was mostly at first day after birth (68.8%). We propose the screening of G6PD deficiency in newborns is important.
    Keywords: Hyperbillirubinemia, Pathologic jaundice, G6PD deficiency
  • Sh. Ghasemi*, F. Gheisary, A. Eshaghian, A. Chehrei Page 57
    Lung abscess is a purulent and necrotizing infection of lung tissue which leads to cavitation(s). Despite appropriate treatment, it has yet a high mortality rate (20%). Impaired consciousness, oral cavity infections, diabete, cerebro-vascular accidents and alcoholism are some predisposing factors. This research identified different factors affecting on medical treatment response and designed a regression model to predict the outcome. This retrospective study reviewed patients with lung abscess, admitted in Iran Medical College Hospitals, during 1991-2000. Out of 91 patients, 60 were cured by medical treatment but the others failed to response to it. We have compared risk factors in these two groups. The average age was 47.9 years and male to female ratio was 2.7. There was significant statistical relation between failure in medical therapy and diabete (OR: 0.27, p: 0.04), empyema (OR: 7.25, P: 0.0001), pleural effusion (OR: 4.25, P: 0.002), fever (OR: 0.43, P: 0.05) and antibiotic change (OR: 5. 96, P: 0.0001). The best therapeutic regimen was penicillin G (100% recovery) and penicillin G accompanied with metronidazol or clindamycin (79% recovery). Mortality and complication are related to antimicrobial regimen and hospital nursing. Patients with empyema, pleural effusion or antibiotic change have a poor prognosis whereas diabete or fever at admittance means a better prognosis. Since lung abscess also contains anaerobes, the recommended regimen is penicillin G with metronidazol or clindamycin.
    Keywords: Medical treatment, Lung abscess, Risk factors
  • M. Mashayekhi*, R. Azimi, B. Sadeghian Page 63
    The goal of this study was detection of common predisposing factors for diabetic ketoacidosis, which can be a guide for prevention. Also to know, complications and rate of mortality which can be a guide to know difficulties in treatment. This study was descriptive and sampling was in convennience method. About 50 patients were studied in Firooz Abadi Hospital during 1993-1998. Analysis of informations was with Chi-Square (X2-test) method. Common etiology was related to using drugs 52%, infection 26%, unknown 12% and unawarness of disease 10%. Complication were hyperkalemia 24%, hyperkalemia11%, resistance to insulin 4%, cardiac complications 20%, GI bleeding 8%, hypoglycemia 8%, renal failure 6%, adult respiratory distress syndrom (ARDS) 2% and disseminated intravascular coagulations (DIC) 6%. Other complications were rare. Mortality was 18% and was significant in older age (P = 0.01), in septicemia and pneumonia as the etiologies of the condition (P = 0.002, P = 0.003 respectively) and in some types of complications (like cardiac complications, DIC, ARDS, renal failure) and also in multiple complications. Therefore most common predisposing factor for diabetic ketoacidosis is incorrect use of drug, specialy discontinuing insulin. Most common complications is hypokalemia and hyperkalemia and cardiac complications. In some complications like cardiac, DIC, ARDS and renal failure, mortality were significant.
    Keywords: Diabetic ketoacidosis 2) Complications of diabetic ketoacidosis 3) Mortality of diabetic ketoacidosis 4) Etiology of diabetic ketoacidosis
  • S. Malekpour*, Behtash Page 71
    Non-:::union::: is a complication in the management of patients who have a fracture of the tibia. The records of twenty patients who were treated by intramedullary nailing with reaming for non: ::union::: of the tibia were reviewed. The fractures had been treated initially by closed reduction and immobilization in a cast, external fixation, fixation by pins in a plaster cast and dynamic compression plating. After the initial treatment had failed, intramedullary nailing with reaming was done to gain: ::union:::. By usinse the standard operation table, the knee was flexed 90 to 100 degrees. Make an incision Middle to the patellar tendon using the awl opening the medullary canal proximal to the tibial tuberosity, the site of the non: ::union::: was opened. Bone graft used in all patients and a fibular osteotomy was done.: ::union::: occurred in the average time of 7.9 months. The average time from the diagnosis of non: ::union::: was 10.1 months in %95 of cases.Tibial: ::union::: occurred in all cases. Complication included fracture of the Nail in one case, which necessitated an additional casting and: ::union::: occurred finally.
    Keywords: Tibial fracture, Non union, Ream, Nail
  • M. Nematbakhsh*, P. Rajabi, S.H. Samarian, A.R. Sabahi, S. Shirdavani, E. Moradi Page 76
    The side effects of toxic trace elements such as lead in the exposed subjects have been investigated in past years. Lead disturbs microvascular system, and changes the plasma level of lipids and lipoproteins. In this research the role of lead in plasma lipids and endothelial permeability of aorta were studied. Two groups of white male rabbits were under investigation for forty days. Group I were used lead water drinking contained 54.7 ppm lead during the experiment. The other group had drinking water with no lead. The plasma lipids, lipoproteins, lead, iron, total iron bounding capacity, and calcium were measured before and after the experiments. Both groups also were subjected to determination of endothelial permeability of aorta, direct blood pressure, and other pathological findings. The results indicated no weight gain in group I animals, while other group animals weight were increased significantly during the experiment (P<0.05). No hypertension was resulted in lead receiving animals, but a decrease of endothelial permeability of aorta was seen in group I. Partial decreasing of endothelial permeability in aorta in lead drinking group may confirm the different effect of lead in peripheral vascular system from blood brain barrier.
  • A. Nik Eghbali*, M.M. Mir Samadi, S.M. Modarres Zadeh, M. Hashemi Page 84
    Prevention of rhegmatogenous retinal detachment (RD) in susceptable eyes is necessary. In order to evaluate the role of signs and symptoms of the treated eyes in preventing RD, this study performed in prophylactically laser treated (PLT) eyes in Rasul-e Akram Hospital from 1991 to 1999.This is an exisiting data study from the records of the patients who underwent PLT around the retinal lesion and had at least 1 year follow up. Collected data were age, sex, refractive error, kind of retinal lesion patients symptoms, previous history of trauma or surgery on the eye, aphakia, noticed decreased visual acuity (VA), floaters and flashing, trauma to the eye. According to VA, the eyes divided in 3 groups of less than 1/10, 1/10-6/10 and more than 6/10. According to the refractive errors they are divided in 3 groups of non-myopic, myopia of less than 5.75 diopters and more than 6, and according to the type of retinal lesions that were treated divided in horse shoe tear (HST), Hole, lattice and dialysis. Collected data were classified and analysed by X2 test to evaluated the role of each factor for chance of post treatment RD. One hundred and twenty-one eyes from 114 patients that had 13 to 92 months (mean 23 months) follow up were considered for this study. Age distribution was 19-74 years(mean 50 years). From 121 treated eye 13.2%(16) developed RD. The rate of RD was 7.3%(2/41) in eyes with history of RD in the other eye, 20.7%(6/24) eyes with decreased VA due to vitreous hemorrhage, 15%(3/20) in aphakics, 11.8%(2/17) in eyes with floaters, 28.5%(2/7) with flashing, 14.2%(2/7) with history of trauma to the eye, with a significant statistical relation between these symptoms and chance of RD (X2, P = 0.002). Rate of RD was 21.6%(8/37), 9.6%(3/31), 6%(2/33) in eyes with VA of less than 1/10, 1/10-6/10 and more than 6/10 respectively, with no significant statistical differences. RD chance was 17%(9/52) in eyes with more than 6 diopter myopia, 11.4%(4/35) of myopia less than 5.75 diopters, and no RD in non myopic eyes, 16.2%(7/43) for HST, 7.4%(2/27) for retinal hole, 12%(3/25) of lattice and 16.6%(1/6) eyes with dialysis, but no significant statistical differences was observed. Although PLT could prevent RD in susceptable eyes but its prophylactic effect is not 100%. Chance of RD is higher in eyes with photopsia, history of trauma, HST, high myopia and VA of lees than 1/10. Further clinical trial to prevent RD in recomended.
    Keywords: Retinal Detachment, Prophylatic Laser Therapy
  • M. Vakili*, M. Yavarian Page 92
    Hydroxyurea (HU) enhances the production of fetal hemoglobin (HbF) and on the other hand this event can decreases the frequency of painful crises in sickle cell anemia (SCA). We studied the efficiency of HU in reducing painful crises and it’s effect on HbF production rate and on other hematologic values in 40 SCA patients. Median age of patients was 20 years. Eighteen were male and 22 were female. Duration of study was 2 years. In the first year, patients were under observation without HU but were on folic acid 1mg/d and necessary data collected, then HU started at a dosage of 20-25 mg/kg/day in adition to folic acid and continued for one year. Among treated patients with HU,HbF level increased significantly in 70% of patients (mean 4% vs 10.8%, p<0.001). Changes in the hemoglobin level and platelers numbers were not significant as HbF but leukocytes and reticulocytes number decreased significantly. Patients treated with HU had lower annual rates of painful crises in comparison to first year of study without HU therapy (mean 3 vs 5.7 crises per year, p<0.001) and crises interval increased significantly(p<0.001). Treatment with above doses of HU had not any important adverse effect. We concluded that treatment with HU can increase HbF production rate and subsequently improves the clinical course of SCA.
    Keywords: Sickle cell anemia, Hydroxyurea, Fetal hemoglobin